ALU PROZORI - LAGANI, ČVRSTI, DUGOVJEČNI

ALU prozori su više nego što je navedeno u naslovu. Masa ALU profila je dosta manja u odnosu na profile ostalih materijala. Prva i najvažnija prednost je manje opterećenje okova, što znači i duži vijek trajanja okova, kao i lagano i precizno otvaranje i zatvaranje dugi niz godina bez potrebe za ikakvim intervencijama (“dotezanjima” i sl.). Izvrsna otpornost na sve vanjske utjecaje, jamstvo je dugovječnosti ALU prozora.

Samim time što su ALU prozori lakši, a u isto vrijeme imaju čvrstoću metala, daju velike mogućnosti kada postoji potreba za prozorima velikih dimenzija. Veći prozor znači više svjetla, što je postao standard modernog uređenja doma ili poslovnog prostora.

ELEGANTAN, MODERAN DIZAJN

Ovdje dolazimo do jednog od presudnih razloga odabira ALU prozora. Nevjerojatno elegantan dizajn, tanki profili, velike staklene površine, mogućnost neusporedivo najvećeg izbora boja svrstavaju ALU prozore, vrata i klizne stijene na prvo mjesto u izboru dtolarije za današnje moderne objekte.

Sve navedeno današnjim arhitektima daje puno veći izbor, kreaciju i prilagodljivost nego primjerice PVC ili drvo.

alu prozori

ČESTA PITANJA

Iza nas stoji veliki broj uspješno realiziranih projekata i zadovoljnih kupaca. Naša podrška Vam je uvijek na usluzi, spremna ponuditi profesionalnu i stručnu pomoć. U nastavku donosimo neke od najčešćih nedoumica koje su mučile neke od naših dosadašnjih kupaca prije nego smo krenuli u realizaciju.

Aluminij je poznat kao iznimno dugovječan i materijal otporan na vanjske utjecaje. Prosječan vijek trajanja ALU prozora je između 30 i 50 godina, tako da možete bez problema očekivati i duži vijek trajanja od prozora koje trenutno imate.

Ovdje je slična situacija kao i kod ostalih. Ukoliko se prostor redovito prozračuje nećete imati apsolutno nikakvih problema. Kod prozračivanja prostora mi svakako preporučujemo velike i kratke izmjene zraka. Naime, potrebno je sve prozore i vrata otvoriti istovremeno nekoliko minuta dnevno. Na taj način ćete zadržati dio topline koja će ostati u namještaju, a dobiti ćete svježi zrak u prostoru.

Zadržavanje topline ovisi o izolacijskim svojstvima profila, stakla i brtvila. Mi ugrađujemo samo proizvode svjetski poznatih brandova, čija tehnologija izrade  svodi gubitke topline na minimum (a ako se k tome pridodaju ALU rolete, možemo reći da gubitaka gotovo da i nema)

Standardni rok isporuke je 30 dana od potpisivanja ugovora o dobavi i ugradnji. U nekim slučajevima možemo definirati i kraći rok.

Održavanje je prilično lako i jednostavno. Prilikom uklanjanja prašine i ostalih naslaga sa profila, nikako ne preporučamo kemijska sredstva, niti korištenje krpa sa oštrim površinama kako nebi došlo do mehanočkih oštećenja. Mi preporučamo pranje sa čistom mekanom krpom i mlakom vodom.

Za otvore velikih dimenzija preporučamo ALU stolariju. PVC kao materijal nije predviđen za takve zahvate. Cijena ALU stolarije je skuplja, no sa sobom donosi prednosti kao što su veći izbor boja, tanji profili, duži vijek trajanja i upravo ono što Vama treba, veće dimenzije.

IZOLACIJSKA SVOJSTVA

Dugo vremena se mislilo kako se ALU stolarija po pitanju termoizolacijskih svojstava ne može mjeriti primjerice sa drvetom ili naročito sa PVC-om. Danas to više nije tako.

ALU prozori (da ne spominjemo u kombinaciji sa ALU roletama) postižu jednake, pa čak i bolje rezultate od drva ili PVCa. Naravno, sve ovisi i o proizvođaču, dizajnu i specifikacijama stakla (koje su u našem slučaju na najvišoj razini).

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVI I LAGANI ZA ODRŽAVANJE

ALU prozore je u potpunosti moguće reciklirati, što ih stavlja u sami vrh kao jedan od ekološki najprihvatljivijih materijala.

Upravo činjenica da su ALU prozori, vrata i klizne stijene iznimno laki za održavanje učinila je da ALU stolarija dugi niz godina bude prvi izbor arhitekata u projektiranju poslovnih zgrada. Danas se isto prenosi na stambene zgrade i obiteljske kuće.